++Apa Kejadahnyaa...++

Aku pernah di hubungi oleh sorang editor dari majalah berkonsepkan perkahwinan baru kat Malaysia ni, untuk menggunakan beberapa gambar yg dikatakan hebat oleh beliau untuk support artikel beliau tanpa sebarang bayaran di kenakan kepada aku, aku bersetuju asalkan nama aku di kredit dalam setiap gambar dan artikel tu tanda win-win situation..lagipun ni majalah baru, jadi aku nk tolong lah editior ni sbb dia takde bahan utk di isi dalam majalah tu..Sedang aku belek2 majalah tu dan seperti yg diketahui ramai memang banyak kelemahan pada majalah tu, dari segi artikel serta qualiti majalah tu sendiri, berbalik pada cerita tadi, aku terpandang satu artikel pasal kamera Canon 350D yg dah out version pada aku lah, sebab dah berapa tahun kamera tu keluar baru tahun ni nk tulis pasal kehebatan kamera tu..aku senyum sorang2 kat kedai tu..dan yg buat aku nk gelak kuat2 bila satu gambar yg amat aku ingat dan kenal di kategorikan hasil oleh 350D tu..nak hangin satu badan pun ada nak pekik kuat2 bagtau kat orang2 yg ada dalam kedai tu yg aku tak pernah pakai pun kamera ni sumor hidup aku, nasib baik xder yg kenal aku..dan diorang pun xtau pun kewujudan majalah ni..ekekeke..punya mahal kamera aku, dia boleh tulis foto oleh 350D...korang tengok ler sendiri majalah tu yg melambak kat kedai buku, sebab xder sudi yg beli....wakkakakakakaka!! rupanya x habis kat situ..ada lagi gambar2 aku yg low resolution giler pun dia masukkan kat situ..mana punyer grafik designer dia jumpa aku pun tak tau...aku geleng kepala sbb bodohnya editior tu sebab tak study pasala artikel yg dia tulis tu...main suka hati dia jer nak tulis..dia ingat fotografer kat Malaysia ni bengap sangat kot.....wakakkaka aku shoot guna henpon jer, sbb tak ingin aku nk beli majalah tu..kalau free pun aku x amek kot...ekekek akhirnya aku beli gak satu, sbb nk wat bukti kalau aku lawan kat mahkamah nanti..I SEE YOU IN COURTS!!!

ArtCreative Photography
Tel : 012.7588266 / 019.7628384
Galeri : http://www.flickr.com/artcreative
Blog : http://saluddin-ismail.blogspot.com/
Web : http://www.artcreative.com.my/
Email : info@artcreative.com.my

5 comments:

  1. adeh..lagi sekali bro kena daa..

    ReplyDelete
  2. gue dah kata.. d700 sama je dengan 350D.. wakakakka

    ReplyDelete
  3. serius bro gambo reen pun yg dah siap watermark depa deletekan...adui lawak giler majalah tu,hubbyku yg ada slr pun kata apa kejadah la photo dlm magazine mcm ni...editor x cek kah?

    ReplyDelete